Co znamená život se psem

Publikováno dne: srp 22, 2019

Kategorie: Ze života se psy

Autor: LuckyDogs

Štítky: pes , soužití se psem , výcvik , pes v autě , úklid

Co znamená život se psem:

Nikdy nevstáváte sami – naučíte se úplně nenápadně a potichu otáčet a zadržovat potřebu na neskutečně dlouhou dobu. Je Vám totiž jasné, že sebemenší pohyb a nedej bože zvuk vyvolá nekončící nadšení Vašich psů, že jste se konečně vzbudili.

Naučíte se plížit – navazuje na bod č.1. Pokud chcete udělat nějakou činnost sama bez asistence, musíte se odplížit – tady mají výhodu ti, co se to naučili nenápadným plížením od milenky (ce).

Uklízíte naprosto zbytečně – pokaždé když vysaju a vytřu a vidím jak jdou, postupně za sebou strčí tlamu do misky s vodou a aniž by se napili volným krokem pochodují po bytě, mám sto chutí zahodit mop i vysavač a odstěhovat se do lesa.

I auto uklízíte zbytečně – pokaždé když chci někoho svézt, musím předtím hodinu a půl uklízet auto. A stejně když ten dotyčný odchází, odnáší si na zádech polovinu mého psa.

Změníte šatník – pozor dámy, přestože Vám v obchodě budou tvrdit, že ty lodičky za x tisíc vydrží úplně vše a ani je na noze neucítíte, lžou. Vydrží dvě procházky v lese a jednu na poli. A ještě Vám neuznají reklamaci. Stejně potom zjistíte, že se za těmi psy špatně utíká na 10cm vysokých podpatkách.

Žádná postel není dost velká – i když budete mít postel o velikosti 8m, na Vás zbyde těch posledních 20cm a to ještě za dotčeného pohledu jednoho ze psů.

Telefonní číslo na veterináře bude Vaší první rychlou předvolbou ve Vašem telefonu – ovšem tady taky pozor – zjistila jsem, že ne každý veterinář má pochopení pro noční telefonát na téma, že dneska Bobík vyprdl divného kulicha.

99% fotek ve Vaší galérií budou psi – to zbylé 1% bude Vaše dcera a to jen díky tomu, že se přimotala do záběru.

Začnete používat pochvaly ze cvičáku – nedávno jsem v Kauflandu u obslužného pultu kupovala maso. Prodavačka mi podala takový pěkný kousek a já jsem na ní málem zařvala „Ale výborně. Pašák“.

Začnete se chovat jinak – byla jsem koupat psa u splavu na jehož konci je kemp. Sednu si ke stolu, objednám si pivo. Po dvaceti minutách si všímám, že se lidi na mě divně dívají. Možná to bylo tím, že jsem u stolu seděla sama, před sebou jsem měla malé pivo, na klíně Amstafa a vykládala jsem mu, že dnes přijede táta.

Vaše první otázka když se s někým seznámíte bude – „Máte psa?“. A když odpoví, že ne tak se nechápavě zeptáte – „A co děláte celý den?“.

Naučíte se maximálně využít volné místo – zjistíte, že do jediné kapsy u kalhot jste schopni narvat telefon, klíče, pamlsky, peněženku i sáčky na kulichy. Problém je když pes hodí kulicha a vy zjistíte, že ty sáčky máte až úplně naspodu.

A co za to vše máte? Nekončící lásku a oddanost. Někoho, komu je úplně jedno jestli jste upravená nebo vypadáte jako strašidlo. Někoho, komu je jedno jestli bude s Vámi jezdit v Audi nebo omláceném citroenu. Někoho, kdo Vás bude vítat stejně jestli se vrátíte za dva dny nebo za deset minut a je jedno jestli odejdete jednou nebo dvacetkrát. Někoho, kdo Vám věří a kdo věří, že až nastane Ta chvíle tak najdete v sobě sílu a budete tam s ním, přestože dát sbohem příteli je tak těžké.

Přidat komentář

Přihlásit se