Když je bezpečnost krásná aneb stylově, ale hlavně bezpečně

Publikováno dne: říj 2, 2019

Kategorie: Recenze

Autor: LuckyDogs

Štítky: Pes v autě , cestování se psem , postroje do auta , bezpečnost psa

Každý majitel pejska má pro něj obojek, vodítko, pelíšek a spoustu dalších věcí, ovšem, co se týče bezpečnostních postrojů do auta ­– takových je už méně. A když už máme postroj, je důležité mít správný postroj – protože není postroj jako postroj. Pojďme se na problematiku bezpečnostních postrojů při transportu zvířat podívat blíže. Ti, co cestují i se svým svěřencem mají na výběr z několika variant. Můžou volit mezi přepravkou, klecí nebo zvolit zmiňovaný postroj. A když tedy zvolíme postroj, musíme ještě vybrat ten správný. Na trhu se dají vybrat různé typy, od základních nylonových po opravdu kvalitní polstrované, které při napnutí rozloží váhu těla do celého objemu autopásu. Co se týká případné kontroly ze strany policejní kontroly, momentálně je to na posouzení daného policisty, ovšem do budoucna bude zabezpečení zvířete povinné a bude kladen důraz právě na správně zvolený postroj. Protože, co si budeme – když na nějaký základní postroj zapnete například Jorkšíra o váze cca 2kg a dojde k nárazu, postroj pejska pravděpodobně udrží na místě. Teď nebudeme řešit případné další následky, jde o udržení zvířete na zadních sedadlech. Pokud na takový postroj zapnete psa dejme tomu o váze 50kg, je velká pravděpodobnost, že nylon zvíře neudrží, při nárazu v rychlosti 60km/hod se váha psa znásobí až 40X a následky budou opravdu katastrofální nejen pro zvíře.

Vybírali jsme z několika typů postrojů. Prioritou pro nás byla bezpečnost, dále potom pohodlnost, praktičnost a jako bonus by mohl třeba i dobře vypadat. A jasným favoritem se stal bezpečnostní postroj značky GreenDog.

Postroj Green DogPostroj Green DogPostroj Green Dog

Hlavním kritériem této značky je dokonalé vyvážení, které přenáší tlak při nárazu na celý objem postroje. Je velmi důležité, že při nárazu dojde k rozložení zpětného nárazu a není extrémně zatížená jedna část těla. Kvalitní polstrování zmírní nejen dopad nárazu, ale je také velmi příjemné, prodyšné a pokud si pejsek v postroji lehne i pohodlné. Čtyřbodový rychloupínací systém umožňuje rychlé a snadné nasazení a jednoduchou manipulaci. Pásy jsou vyrobené z vysokopevnostního polyesteru, který již zaručí určitou pevnost a odolnost. Postroj neomezuje psa v ležení, nebo sezení a celkově je i po nastavení potřebné velikosti prostorný. Dá se použit i mimo prostor automobilu, například pokud děláte obrany, odolá tlaku tahu a polstrování nezpůsobí otlaky. Postroj má snadné uchycení do existujícího bezpečnostního pásu a je vhodný do každého typu automobilu. Splňuje normu ČSN ISO 3795, což už hovoří o kvalitě a jako bonus se vyrábí v reflexních barvách, které v kombinaci s černou vypadají opravdu dobře. Závěrem: tento postroj splnil veškeré naše očekávání, je bezpečný, pohodlný, prodyšný, víceúčelový a ke všemu dobře vypadá. Pro všechny majitelé nejen velkých pejsků, bude tento postroj opravdu dobrou volbou. Pokud si nebudete jistí, jakou velikost zvolit, obraťte se na nás, rádi Vám poradíme. Takže cestuje, výletujte, sportujte, ale mějte na paměti hlavně bezpečnost svou i Vašeho svěřence. Vždyť bezpečnost může i slušet

Přidat komentář

Přihlásit se